Logo
Ispiši ovu stranicu

Uprava civilne zaštite ŽZH: Dopustite svojim državljanima ulazak u RH

Uprava civilne zaštite ŽZH: Dopustite svojim državljanima ulazak u RH

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke traži izmjenu i dopunu, odnosno preispitivanje Odluke o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na sjednici održanoj 24. lipnja donio je Odluku o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, prema kojoj se svim osobama koje ulaze iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku određuje mjera samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u našoj Županiji gdje u posljednjih mjesec dana nemamo niti jedne osobe oboljele od koronavirusa (ista situacija je i u susjednoj Hercegbosanskoj županiji), te vrijeme donošenja ove Odluke kada su u tijeku upisi na fakultete, polaganje državne mature, sezonski rad i odlazak na posao, svadbene svečanosti i drugi brojni razlozi prelaska granice RH, tražimo od vas da izmijenite, dopunite, odnosno preispitate navedenu Odluku i dopustite svojim državljanima (u našoj Županiji velika većina građana ima dvojno državljanstvo BiH i RH) nesmetan ulazak u Republiku Hrvatsku bez mjere samoizolacije.

Nadamo se da razumijete situaciju u kojoj se nalazimo mi kao Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, kao i građani naše Županije kojima je ova Odluka uvelike otežala svakodnevni život i funkcioniranje u novonastalim okolnostima, stoji u priopćenju Uprave civilne zaštite ŽZH.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!