Alemka Markotić dobila nagradu za Osobu godine: 'Zahvaljujem svojoj drugoj domovini'

Prestižna manifestacija, ovogodišnji 19. po redu Večernjakov pečat, održala se večeras u 20 sati istovremeno u nekoliko gradova u BiH i regiji.

Posebni ocjenjivački sud sa šireg popisa izabrao je 150 kandidata iz svih sfera života koji su sa svojim djelovanjem obilježili proteklu godinu.

Kandidati su se natjecati u 15 kategorija za glavnu nagradu 'Osobu godine'.

Ovih troje liječnika postali su heroji u susjednim državama. Osobe godine u BIH su Alemka Markotić, Darija Kisić Tepavčević i Alen Šeranić - istaknula je Valentina Rupčić, zamjenica glavnog direktora Večernjakova pečata prilikom dodjele nagrade za Osobu godine.

Šeranović je prilikom preuzimanja nagrade naveo kako je to nagrada za sve zdravstvene djelatnike.

- Ova pandemija pokazala nam je da je najvažnije zdravlje - kazala je Darija Kisić Tepavčević i dodala:

- Samo ujedinjeni možemo izaći iz ove situacije.

Nagradu Alemki Markotić predao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić .

- Zahvaljujem se svojoj drugoj domovini. Zahvaljujem se svih zdravstvenim djelatnicima, zahvaljujem se Nacionalnom stožeru - poručila je doktorica Alemka Markotić.

Dobitnici u ostalim kategorijama

Pečat je u kategoriji Ponos BiH – Humanist godine posthumno dodijeljen Damiru Paradžiku poginulom u Jemenu, u kategoriji Pothvat godine dobitnici su jeromonah Teofil, upravitelj manastira Osovica, i Cai Lei, graditelj u Hercegovini iz Kine, Uspjeh godine – Vesna Travljanin, čelnica Saveza općina i gradova u FBiH, i dječak Mehmed Šabić koji je u požaru gotovo potpuno izgorio te preživio 18 teških operacija. Političar godine je Zoran Tegeltija, predsjedatelj Vijeća ministara BiH. Pečat za međupolitički dijalog dodijeljen je Fahrudinu Radončiću, donedavnom ministru sigurnosti BiH. U kategoriji Javna uprava laureat je Senad Softić, guverner Centralne banke BiH, u kategoriji Kultura i umjetnost glumac Goran Bogdan te u kategoriji Religija nadbiskup Henryk Hoser, apostolski vizitator u Međugorju. Gospodarstvenik godine je Mladen Milanović, a za regionalni gospodarski uspjeh nagrađen je Svjetlan Stanić. Sportaš godine je nogometaš Miralem Pjanić.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 08 Lipanj 2020 08:04
 
index Instagram400x230 youtube