Ante Kvesić o izuzimanje dokumentacije od strane Tužiteljstva BiH u sklopu predmeta Respiratori

”Ja sam preoprezan čovjek”, kazao je ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić komentirajući izuzimanje dokumentacije od strane Tužiteljstva BiH u sklopu predmeta Respiratori.

”Federalna Vlada je pred ovu COVID infekciju imala sastanak u širem sastavu, gdje je odlučeno da se bez javne nabavke, odnosno predviđenih procedura, može nabaviti direktnim pogađanjem s prodavačima ono što je nužno za COVID infekciju. Tu se radilo o zaštitnoj opremi, respiratorima. Takva odluka je donesena i onda kako se događalo što se događalo naravno da će to kontrolirati. Što se mene tiče, mi smo imali puno novaca u donaciji, skoro milijun i pol maraka. Kupili smo dosta zaštitne opreme 5-6 respiratora”, kazao je Kvesić za RTV Herceg-Bosne.

Istaknuo je kako samo idiot može misliti da nitko neće doći kontrolirati što se radilo u vrijeme epidemije.

”Mi smo donijeli odluku da taj račun za donacije bude poseban podračun. Kao sudionike i potpisnike tog računa imali smo ljude koji nisu iz bolnice, i sve ono što smo napravili je tamo. I svima smo javili što smo kupili njihovom donacijom, od koje tvrtke i po kojoj cijeni. Tako da, što se mene tiče mogli su oni doći i jučer, i prije sedamnaest dana i za mjesec opet. Mi smo ovaj posao odradili mirne savjesti. Samo diletant može misliti da su ovo dobra vremena zauzeti novac”, kazao je Kvesić.

 
index Instagram400x230 youtube