Apel iz Kriznog stožera: Virus još prisutan i dalje potreban oprez

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24h u Federaciji BiH testirano je 636 uzoraka, od kojih je 8 pozitivno na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskoj i Unsko-sanskoj županiji. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljena su 944 pacijenta, dok je trenutno aktivno 110 slučajeva pozitivnih na COVID-19. Zabilježeno je ukupno 39 smrtnih slučajeva.

“Kao što se može vidjeti iz posljednjih podataka, virus je još uvijek prisutan te je stoga i dalje potreban oprez i pridržavanje osobnih mjera zaštite kako bismo svi skupa spriječili njegovo širenje”, poručuju iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, prenosi N1.

"Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva (FMZ), kao i krizni stožeri županijskih ministarstava zdravstva u cilju zaštite stanovništva i uzimajući u obzir činjenicu da se slučajevi COVID-19 i dalje prijavljuju na području FBiH nastavljaju obavljati svoje aktivnosti sukladno zakonima iz područja zdravstva kao i procjenama epidemiološke situacije u FBiH", priopćeno je.

"Od 31.05 na snazi je Naredba Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koja je obvezujuća za krizne stožere župajskih nministarstva zdravstva, zdravstvene ustanove i privatnu praksu, te pravne i fizičke osobe”, podsjećaju iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Naredbu i preporuke Kriznog stožera FMZ koja je na snazi od 31. svibnja možete pročitati OVDJE.


 
index Instagram400x230 youtube