Učenicima u ŽZH kupljeno 69 tableta

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) po hitnom postupku kupili su učenicima srednjih i osnovnih škola 69 tableta.

Novac za kupovinu tableta, navode u nabavi, u iznosu od 6.900 maraka, Ministarstvo je dobilo od strane UNICEF-a BiH počekom svibnja te su bili dužni utrošiti ga za nabavu tableta.

Ministarstvo je, objavljeno je, u skladu sa Zakonom i Priopćenjem Agencije za javne nabave provelo pregovarački postupak bez objave obavijesti, koji je finaliziran 25. svibnja potpisivanjem ugovora te dostavljanjem opreme na adresu Ministarstva. Zbog pandemije i organiziranja nastave na daljinu, škole i njihovi učenici u ŽZH-u, zapali su u problem.

”Budući da izvedba i organizacija nastave na daljinu u našoj Županiji podrazumijeva i adekvatnu opremljenost informatičkom opremom u domovima naših učenika, susreli smo se sa izazovom u nastojanju osiguravanja opskrbljenosti opremom onih učenika koji nisu u mogućnosti adekvatno pratiti i primati materijale koji se na online platformi nastave na daljinu prenose”, stoji u nabavi.

Osim UNICEF-a BiH, Ministarstvo je zaprimilo i donacije lokalnih gospodarstvenika. Tablete je nabavila tvrtka Hertronic d.o.o. iz Gruda, objavljeno je u utorak na Portalu javnih nabava, piše Bljesak.info.

 
index Instagram400x230 youtube