Logo
Ispiši ovu stranicu

Nastava u ŽZH završava 5. lipnja

Nastava u ŽZH završava 5. lipnja

Iako je dio roditelja u ZH županiji priželjkivao da se djeca vrate u školske klupe, nastava u ovoj godini će, u prvome redu zbog sigurnosti djece, najvjerojatnije biti završena online, i to u petak, 5. lipnja.

Prema riječima ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Ružice Mikulić, planirano je da posljednji novi sadržaji na online platformu budu postavljeni u ovom tjednu, odnosno 22. svibnja.

"Nakon toga slijedi ponavljanje znanja", navodi Mikulić, ističući kako je svjesna da odlukom o datumu i načinu završetka nastave neće biti zadovoljni svi, ali da će struka odrediti na koji način je jedino moguće završiti ovu školsku godinu.

Ministrica ističe i kako će tijekom ljeta Ministarstvo raditi na prilagodbi nastavnog plana i programa, kojim će se učenicima na početku iduće školske godine osigurati ponavljanje najvažnijeg gradiva iz ove školske godine. Dodaje kako vjeruje da će se prosvjetni djelatnici prilikom zaključivanja završnih ocjena voditi činjenicama da su djeca sve ovo proživljavala.

"Dio njih istraumatiziran je samom činjenicom da se pojavila bolest od koje moraju strahovati, dijelu je roditelj, ili oba, ostao bez posla, neka su djeca imala oboljele u obitelji. Sve su ovo činjenice koje bismo mi, prosvjetni djelatnici trebali imati u vidu prilikom ocjenjivanja", kaže Mikulić.

Istakla je i kako je dogovorena organizacija maturalnih ispita u svim školama ZHŽ-u od 1. do 5. lipnja, a učenici će ispite polagati u školama uz provođenje epidemioloških mjera.

Kada je riječ o državnoj maturi u Republici Hrvatskoj, Mikulić je u stalnom kontaktu s resornim ministarstvima u RH te joj je obećano kako djeca neće biti zakinuta, odnosno da će im se omogućiti odlazak na polaganje ispita u razdoblju od 8. lipnja do 3. srpnja.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 20 Svi 2020 21:38
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!