Logo
Ispiši ovu stranicu

Zastupnici HDZ-a napustili sjednicu Parlamenta: Ovo je napad na Hrvate

Zastupnici HDZ-a napustili sjednicu Parlamenta: Ovo je napad na Hrvate

Zastupnici HDZ-a BiH napustili su sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta BiH nakon usvajanja Relozucije o poštivanju žrtava ustaškog režima.

Kako kažu zastupnici HDZ-a BiH, to je napad na Hrvate i pripisivanje Hrvatima zločina NDH. Također ističu kako rezolucija tretirala događaj koji je već prošao.

 | Autor :

Tijekom rasprave o Rezoluciji zastupnik HDZ-a BiH Nikola Lovrinović zatražio je pauzu kako bi se sastao Kolegij u proširenom sazivu i razmotrili da se izmjeni ova točka i da glasi Prijedlog odluke o prihvaćanju rezolucija i deklaracija Vijeća Europe i Europskog parlamenta koje se odnose na osudu zločina totalitarnih režima u 20. stoljeću.

Kako nakon pauze to nije učinjeno on je predložio izmjenu te točke dnevnog reda, a utemeljene je našao u činjenici da su predlagači izmijenili tekst rezolucije.

Da je ova rezolucija napad na autonomiju Katoličke crkvu, vjerske slobode i osjećaj pojedinaca i cijelog hrvatskog naroda ocijenila je dopredsjedateljica Doma Borjana Krišto (HDZ), dodajući kako je to urađeno u tu svrhu jer mi nemamo drugih važnijih tema poput nabavke respiratora ili lažnih diploma i drugih nezakonitosti pa je, kaže, "najbolja tema ova koju smo danas izabrali".

Prijedlog rezolucije o poštivanju žrtava ustaškog režima koju su predložili poslanici Naše stranke Predrag Kojović, Mirjana Marinković-Lepić i Damir Arnaut kao i poslanica Nezavisnog bloka Aida Baručija.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!