Logo
Ispiši ovu stranicu

EU nam spašava poljoprivredu: Objavljen javni poziv vrijedan 1.8 milijuna KM

EU nam spašava poljoprivredu: Objavljen javni poziv vrijedan 1.8 milijuna KM

Projekt Europske unije EU4Business objavio je javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava kako bi se ublažio negativan uticaj COVID-19 na poljoprivredno-prehrambeni sektor u Bosni i Hercegovini.

Na javni poziv, vrijedan 1.8 milijuna KM, mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća, obrti/poduzetnici i/ili zadruge sa uspostavljenom mrežom kooperanata/individualnih poljoprivrednih proizvođača koji se bave:

- proizvodnjom i/ili otkupom i/ili skladištenjem i/ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda; ili

- proizvodnjom i/ili otkupom i preradom, skladištenje i plasmanom poljoprivredno- prehrambenih proizvoda.

Putem ovog javnog poziva projekt EU4Business želi doprinijeti ublažavanju posljedica pandemije COVID-19 kroz podršku smanjenju i optimizaciji operativnih troškova, održavanju produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH; stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti, te promoviranju prakse održivog razvoja uključujući bolje upravljanje prirodnim resursima i očuvanje okoliša i zaštitu ljudi.

Sva zainteresirana poduzeća, zadruge i poduzetnici mogu pristupiti javnom pozivu putem web stranica EU4Business www.eu4business.ba i UNDP-a www.ba.undp.org pod sekcijom Javni pozivi .

Kako bi se što efikasnije djelovalo i pomoglo djelatnicima u primarno poljoprivrednoj proizvodnji, procedura prijave na poziv je pojednostavljena i čitav proces značajno skraćen.

Rok za podnošenje prijava je srijeda, 3. lipanj 2020. godine do 15.00.

EU4Business je projekt Europske unije kojim se nastoji ojačati kapacitet ekonomskog rasta i zapošljavanja u Bosni i Hercegovini unaprjeđenjem konkurentnosti i inovativnosti u odabranim sektorima.

EU4Business je projekt vrijedan 16.1 milijuna eura, od čega 15 milijuna eura financira Europska unija, a 1.1 milijun eura Savezna Republika Njemačka. Projekt zajednički provode Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodna organizacija rada (ILO), od travnja 2018. do ožujka 2022. godine.

EU4Business je dio Programa strategija lokalnog razvoja – Lokalne samouprave i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini koji provodi Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ).

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!