Stanje s pandemijom koronavirusa u Čitluku iz dana u dan sve je bolje

U jednom od najveći žarišta pandemije u Bosni i Hercegovini do sada su Covidom-19 zaraženo 84 osobe. Od toga 78 osoba je izliječeno, tri su osobe nažalost izgubile bitku za život, dok još šest osoba čeka retestiranje.

Jedan od onih koji je bio pozitivan na koronavirus je i načelnik općine Čitluk Marin Radišić koji se prije tri dana vratio na posao, nakon što su mu dva uzastopna testa pokazala negativan rezultat na koronavirus.

“Stanje u našoj općini je sve bolje. Ako se ovako nastavi do ponedjeljka bi i preostalih 15 osoba moglo izaći iz samoizolacije i mogli bi biti bez zaraženih i bez onih koji su u samoizolaciji”, kazao je Marin Radišić večeras za hercegovina.info.

Zadovoljna stanjem je i ravnateljica Doma zdravlja Čitluk dr. Ozana Medić.

“Stanjem u našoj općini smo zadovoljni. Već dva tjedna nemamo novih pozitivnih. Nadamo se kako će idući tjedan i preostali zaraženi biti izliječeni. Što se tiče Doma zdravlja Čitluk, postepeno se uvodimo u posao, a svi pacijenti se na preglede najprije moraju najaviti telefonom“, kazala nam je danas dr. Ozana Medić

Veliku ulogu u normalizaciji stanja u Čitluku imala je i epidemiologinja dr. Andrea Jurić koja je proteklog tjedna u razgovoru za hercegovina.info rekla kako je stanje u Čitluku znatno bolje nego to statistike govore, a kao razlog tomu dr. Jurić je navela nemogućnost bržeg retestiranja zaraženih, što se i ispostavilo točnim

 
index Instagram400x230 youtube