SKB Mostar: Jedna liječnica zaražena, dr. Arapović u samoizolaciji [video]

U protekla 24 sata u COVID-19 bolnici SKB Mostar preminule su dvije ženske osobe: jedna iz Čitluka, rođena 1937. godine i jedna iz Konjica, rođena 1942. godine, potvrđeno je na konferenciji za medije Kriznog stožera HNŽ koja je danas održana u Mostaru.

Klaster u Čapljini

''U protekla 24 sata urađeno 151 testiranje urađeno od čega je na području HNŽ 20 novih pozitivnih slučajeva. Trenutno je na kisku devet, a na respiratoru pet pacijenata iz ukupno tri županije koje gravitiraju SKB Mostar'', rekao je Darko Juka, savjetnik predsjednika Vlade HNŽ te potvrdio kako je i načelnik Čitluka, Marin Radišić, također pozitivan na korona virus. Siniša Skočibušić, specijalist infektologije s Klinike za infektivne bolesti, SKB Mostar poručio je kako je dvoje liječnika iz ove ustanove u samoizolaciji, dok je jedna liječnica nažalost pozitivna na korona virus.

''Dr. Jurica Arapović je u samoizolaciji. Na sreću je negativan kao i još jedna liječnica. Također, jedna liječnica SKB Mostar je pozitivna na korona virus'', rekao je dr. Skočibušić.

''Imamo više klastera u HNŽ-u. Otvorio se klaster u Čapljini i tu se povećava broj pacijenata. Teško je sad sve upratiti, no epidemiolozi na terenu to rade u onoj mjeri koliko je to moguće'', rekao je dr Skočibušić.

Istaknuto je kako su dvije preminule ženske osobe već ranije imale postojeća oboljenja.

''Jedna ženska osoba je šest dana bila u Covid-bolnici, dok je druga došla prije tri dana. No, nažalost, zbog karaktera bolesti i prethodnih bolesti liječenje je bilo neuspješno'', rekao je liječnik i poručio kako zasad još uvijek naš zdravstveni sustav može dobro odgovoriti postojećim mjerama.
Budući da su članovi Kriznog stožera bili u kontaktu s načelnikom Čitluka, iako su provođene stroge mjere, donijet će se nove odluke o radu.

Za sada nema informacija da je netko iz ovog stožera zaražen ovim virusom.

Obrana Mostara

Dr. Edin Kapetanović, v.d, direktora Doma zdravlja Stari Grad Mostar rekao je kako je obrana Mostara postala zajednička, te da su uspjeli napraviti učinkovit preustroj i uz suradnju s Kriznim stožerima imaju relativno povoljne ishode do sada.

''Dom zdravlja Stari Grad Mostar skrbi za 40 tisuća stanovnika i već iza Nove godine smo, zajedno s Domom zdravlja Mostar, prisutni u radu Kriznog stožera. Kako se situacija iz tjedna u tjedan mijenjala, prilagođavali smo se situaciji'', istaknuo je.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 07 Travanj 2020 13:34
 
index Instagram400x230 youtube