Idete na pregled u SKB Mostar? Evo kakva vas procedura očekuje

Od pojave koronavirusa na području Hercegovačko-neretvanske županije prijam u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar odvija se na drugačiji način.

Svi oni koji dolaze na preglede dužni su se najprije javiti u tzv. trijažni centar (bijeli šator) koji je postavljen ispred samog ulaza u bolnicu. Pacijenta će tu dočekati liječnički tim, a bit će mu izmjerena temperatura te će morati odgovoriti na nekoliko pitanja, piše jabuka.tv.

Pitanja se tiču povijesti bolesti u proteklih 14 dana, tj. odnose se na to je li pacijent imao povišenu tjelesnu temperaturu, bolove u prsima, mučnine, povraćanja, proljev.

Pacijent je dužan dati točne podatke o tome je li boravio izvan granica Bosne i Hercegovine, je li se nedavno varatio iz neke europske zemlje, ali i je li bio u kontaktu s nekim tko je boravio izvan granica BiH. Potom će pacijent potpisati izjavu o točnosti podataka koje je dao. Liječnički tim će pacijentu dati potvrdu o “valjanom” zdravstvenom stanju koja znači da se pacijent može javiti liječniku u prostorijama Centra urgentne medicine.

Na ovom trijažnom prijamu nema velikih gužvi, liječnici su pravilno raspoređeni i na usluzi građanima kako bi svi pacijenti, unatoč trenutačnom stanju, dobili valjanju medicinsku skrb.

 
index Instagram400x230 youtube