Federalni stožer CZ: Kretanje na otvorenom ograničeno,obavezna razdaljina od 1,5 metar

Građani se na otvorenom prostoru mogu kretati samo na međusobnoj udaljenosti većoj od jedan i po metar, odnosno ne mogu da se kreću jedan do drugog, jedna je od mjera koju je donio Federalni stožer civilne zaštite na izvanrednoj sjednici.

Naredba se odnosi na zabranu kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1,5 metra, dok taxi vozači u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača, uz poštivanje higijensko – epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maska i rukavice) i za putnika i za vozača.

Na današnjoj sjednici FŠCZ donijeta je naredba da sve zdravstvene ustanove na području Federacije BiH otvore telefonske linije za građane koje moraju biti javno objavljene i dostupne 24 sata u svrhu pružanja zdravstvenog savjetovanja i psihosocijalne pomoći.

Prezentirana je i odobrena web aplikacija koja će biti dostupna javnosti i koja će sadržavati detaljne podatke za praćenje prisustva coronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH.

 
index Instagram400x230 youtube