U OŠ Ivane Brlić Mažuranić održan ogledni sat za učitelje razredne nastave

Ogledni sat za učitelje razredne nastave, članove stručnog aktiva 4. razreda, održala je vanjska suradnica/savjetnica Zavoda za razrednu nastavu, prof. Valerija Dodig, u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić na Humcu.

Oglednom satu su nazočile učiteljice Željana Pavlović, Dražana Matijašević, Dijana Grbavac, Marina Ereš, Katica Matić, Mirjana Marinović, pripravnica razredne nastave Kristina Mihaljević, pedagoginja Ana Nižić i voditeljica smjene Mirjana Pavičić. Tema oglednog sata je bila Živi svijet u stajaćicama, dio nastavne teme Vode zavičaja za 4. razred.

Cilj oglednog sat je utvrditi raznolikost živog svijeta u stajaćim kopnenim vodama kroz interaktivnu igru, vizualnu prezentaciju živog svijeta stajaćica s mogućnošću prepoznavanja i analiziranja na osnovu prethodnog iskustva, te provedbu kraćeg kviza. Ogledni sat je imao dvojaki cilj, a to je potaknuti učiteljice (ako mogućnosti to dozvoljavaju i njihove učenike) na razvoj digitalnih vještina kroz osmišljavanje vlastitih igrica, kvizova, radnih listića i ostalog potrebnog kako bi se, između ostalog, mogla dobiti što bolja formativna (pr)ocjena za svakog učenika te na taj način kontinuirano pratio, vrednovao i ocjenjivao napredak.

Nakon održanog oglednog sata vođena je konstruktivna rasprava te su dogovoreni budući načini opažanja na razini škole.

Učitelji su iskazali izniman interes za mrežne alate koji im mogu dosta pomoći u njihovom radu, a učenicima približiti nastavne sadržaje na privlačniji, zanimljiviji i zabavniji način. Zajednički stav svih nazočnih je bio kako je sat protekao u opuštenom ugođaju izmjenom različitih međusobno povezanih aktivnosti u kojima je učenik bio stalno aktivan i uključen, priopćeno je iz Zavoda za odgoj i obrazovanje.

 
index Instagram400x230 youtube