Ljubušak Mate Rupčić ostaje generalni direktor Uprave JP Pošte Mostar

Vlada Federacije BiH je, na redovitoj sjednici koja je održana u u Sarajevu, uz ostalo, usvojila je Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom FBiH za 2020. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, u ukupnom iznosu od 5.39 milijuna KM.

Radi se nepovratnim sredstavima namijenjenih razvoju poduzetništva i obrta koja će biti podjeljena nakon raspisanog javnog poziva.

Po riječima Amira Zukića, federalnog ministra razvoja, poduzetništva i obrta, sredstva će biti raspodjeljena na ukupno12 projekata. U pitanju su projekti izgradnje poduzetničkih zona, izgradnje innfrastrukture u poduzetničkim zonama, projektima potpore obrtništvu, starim obrtima, razvoju malih i srednjih poduzeća, stipendiranju studenata definicitarnih zanimanja, potpore inovatorima.

Među kandrovskim rješenjima koja su se našla pred ministrima bila su i rješenja o imenovanju novih članova Uprave javnih poduzeća Hrvatske pošte Mostar i Pošte Sarajevo. Na prijedlog Denisa Lasića, federalnog ministra prometa i komunikacija, a nakon provedenog natječaja, odlukom Vlade F BiH čelu JP Pošte Mostar ostaje dosadašnji generalni direktor Uprave Mate Rupčić. Promjena nema ni na čelnoj pozicija direktora JP Pošte Sarajevo te će čelnoj poziciji i u iduće četiri godine biti Mirsad Mujić.

Vlada Federacije BiH odobrila je Plan poslovanja JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za 2020. godinu, kojim je predviđeno povećanje ukupnog prihoda u odnosu na procjenu izvršenja za 2019. ngodinu za 32,6 posto, što je zasnovano prvenstveno na planiranom povećanju vlastitih, kao i prihoda iz drugih izvora, naglasio je resorni ministar Denis Lasić.

 
index Instagram400x230 youtube