Poznati detalji izvješća vatikanskog povjerenstva za Međugorje!

Detalje završnog izvješća istražne komisije međunarodnog vatikanskog povjerenstva za Međugorje koju je osnovao Benedikt XVI a kojom je predsjedao kardinal Camillo Ruini donose talijanski mediji otkrivši kakav bi službeni izvještaj mogao izgledati a koji se ima tek obznaniti.

Mrežna talijanska stranica TGCOM 24 izvijestila je da su prvih sedam Gospinih ukazanja koja su se odvijala od 24. lipnja do 3. srpnja 1981. godine u Međugorju autentična – prenosi portal Medjugorje-info.com.

To je jedan od zaključaka završnog izvještaja Međunarodne istražne komisije, čiji je osnivač Benedikt XVI., a kojom je predsjedao kardinal Camillo Ruini po pitanju Međugorja.

“Nema demonskog podrijetla ukazanja, pa čak ni manipulacija” stoji u izvješću na tridesetak stranica a među temama koje su iznesene je i odnos vidioca prema stečenoj materijalnoj dobiti.

Izvještaj nije nikada javno objavljen iako je glavni sadržaj u više navrata priopćio sam papa Franjo koji je poslao apostolskog vizitatora nadbiskupa Henryka Hosera i koji je od nedavno odobrio hodočašća u Međugorje.

“Također smo istražili i odnos vidioca prema materijalnoj dobiti, odnos koji u izvješću stoji okarakteriziran kao „dvosmislen“. Ali treba napomenuti da se ta “dvosmislenost”, ne odnosi na bilo kakav nemoral nego na pojedinačnoj osobnosti vidioca koji su često bili lišeni jasnog zapažanja i usmjerenja iz razloga jer im je nedostajao pouzdan i kontinuiran duhovni vodič tijekom ovih trideset godina. Postoje stjecajem okolnosti razne indicija o duhovnim vođama i o narušenim pastoralnim odnosima.”

Između 2010. i 2014. Komisija za Međugorje, kojom je predsjedao kardinal Camillo Ruini, radila je na fenomenu ukazanja. Vjerski Blog Il Gioco di Giona objavio je neke od informacije istrage, piše TGCOM24.

Službenog izještaja komisije još nema ali sve upućuje na to kako bi Vatikan u skoro vrijeme mogao priznati Međugorje kao svetište.

 
index Instagram400x230 youtube