Dodik pozvao Komšića da podnese ostavku

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, pozvao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, da podnese ostavku zato što je izmanipulirao javnost u vezi imenovanja stranog suca Ustavnog suda BiH.

Dodik tvrdi da je Komšić izmanipulirao predsjednika Europskog suda.

"Prekršio je odredbe Ustava. Morao se konzultirati sa druga dva člana Predsjedništva BiH, svjesno je obmanuo predstavnika Europskog suda za ljudska prava. Moj cilj je da se utvrdi odgovornost. Ukoliko ima imalo morala neka podnese ostavku", naglasio je Dodik.

Dodao je da će se Komšić, ako misli da može kršiti Ustav, onda morati suočiti sa onima koji će ga braniti. Dodik je nakon sjednice Predsjedništva BiH rekao da je preglasan po svim točkama dnevnog reda. Kazao je da je pokušao predložiti izmjene dnevnog reda, ali da nije uspio.

Istaknuo je da je sjednica Predsjedništva brzo završena, jer je on, s obzirom na zaključke NS RS, glasao protiv dnevnog reda sjednice.

"Ukoliko se tehnički organiziramo, sutra ili preksutra ćemo predati u Predstavnički dom Prijedlog zakona o prestanku mandata stranih sudaca i postavljanju domaćih sudija u Ustavni sud BiH", izjavio je Dodik.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 19 Veljača 2020 14:20
 
index Instagram400x230 youtube