Logo
Ispiši ovu stranicu

Sastanak Federalne i županijskih uprava Civilne zaštite

Sastanak Federalne i županijskih uprava Civilne zaštite Foto: Ivan Crnjac

U Širokom Brijegu održava se redoviti sastanak predstavnika Federalne uprave civilne zaštite i županijskih uprava Civilne zaštite.

Po riječima ravnatelja Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, ovakvi sastanci odlična su prilika da se razmijene iskustva s kolegama koji se bave istim poslovima.

- Mnoštvo je zajedničkih tema pred nama, odnosno izazova s kojima se suočavamo, pogotovo kada je riječ o sezoni požara te mogućnosti izbijanja velikih voda. To su glavne aktivnosti koje ćemo provoditi i kojima ćemo se baviti u ovoj godini - kazao je Solak uoči početka sastanka.

Dodao je kako će ne dnevnom redu sastanka biti i Izvješće o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Drago Martinović istaknuo je kako se problemi ne mogu predvidjeti te je stoga iznimno važno fokusirati se na preventivni rad.

- Mi se susrećemo s prirodnim i raznim drugim nesreća i zbog toga uvijek moramo biti spremni. Naše aktivnosti pokazuju da smo stalno u nekom poslu i to je ono što Civilna zaštita jest - kazao je Martinović.

Kada je u pitanju opremljenost vatrogasnih te službi zaštitu i spašavanje u Zapadnohercegovačkoj županiji, Martinović je kazao kako sredstava za tu namjenu uvijek nedostaje, ali da proteklih godina stvari idu uzlaznom putanjom.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!