Isplata mirovina za siječanj počinje u srijedu 5. veljače

Skoro cijelog siječnja u Federalnom zavodu MIO i Ministarstvu financija vrlo je intenzivno.

Rade se, kako je potvrdio direktor Zavoda Zijad Krnjić, informatičko-tehničke pripreme za isplatu prvih mirovina putem riznice FBiH, a ne s računa Zavoda MIO, kako je to do sada bio slučaj. Stupanjem na snagu novog Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju te usvajanjem proračuna FBiH, od 1. siječnja ove godine umirovljenicima će mirovine biti isplaćivane iz proračuna, piše Avaz.ba.

"Aktivnosti su vrlo složene, a rokovi su nam tijesni, jer za ovakve poslove potrebno je mnogo više vremena. Kod nas su okolnosti bile takve da je novi zakon usvojen nekoliko dana prije Nove godine, tako da smo svi skupa u škripcu s vremenom", rekao je Krnjić.

Bez obzira na to, naglašava kako uposlenici Zavoda te Ministarstva vrlo intenzivno rade, tako da će biti sve u redu i na vrijeme kada je u pitanju isplata mirovina.

"Prihodi idu redovito na račun riznice, dovoljni su za isplatu mirovina i nadam se da će sve informatičko-tehničke aktivnosti biti urađene kako treba. Plan je da isplata siječanjske mirovine bude do 5. veljače, kako je to i ranije bilo. Taj rok isplate apsolutno nam je nepromjenjiv", dodao je Krnjić.

Što se tiče obrade mirovina u Zavodu MIO, Krnjić kaže da su svi ti poslovi završeni.

"Sad su u tijeku poslovi informatičkog transfera na riznicu. Što se tiče eventualnog povećanja mirovina, to može ići kroz redovito usklađivanje koje će se dogoditi 15. travnja, a za neka druga povećanja odlučit će Vlada, kao što je Zakonom propisano, a prema parametrima koje dobije od Zavoda za statistiku. Za sada nema konkretnih odluka", rekao je Krnjić, prenosi Avaz.ba.

 
index Instagram400x230 youtube