Kineski turisti iz zaraženog grada dolaze i u Hercegovinu

Istaknuto Kineski turisti iz zaraženog grada dolaze i u Hercegovinu

Autobus pun kineskih turista iz Wuhana, kineskog grada iz kojeg je krenula epidemija koronavirusa dolazi i u Bosnu i Hercegovinu.

Jučer je, kako je doznao Index, nešto prije podneva na granični prijelaz Bregana stigao autobus pun kineskih turista iz Wuhana.

Na tlo Europe doputovali su avionom, i to u Milano, odakle su autobusom stigli u Hrvatsku, a prije toga su u milanskoj zračnoj luci prošli tzv. screening stanja organizma i nitko nije imao simptome bolesti. Sa svime je upoznat i Hrvatski zavod za javno zdravstvo
 
Index doznaje kako se radi o turistima. Jučerašnji dan su, nakon ulaska u Hrvatsku trebali provesti na Plitvičkim jezerima. 
 
Danas bi, pak, tijekom dana trebali posjetiti Dalmaciju, konkretno Zadar i Dubrovnik. Nakon toga planiraju posjetiti BiH.
 
Novinari Indexa danas su pokušali kontaktirati nadležne službe i NP Plitvička jezera kako bi doznali više informacija.
 
Prvo su nazvali HZJZ, čija im je dežurna epidemiologinja rekla da joj od jutra zvoni telefon građana koji su u panici i poručila kako nema potrebe za panikom.
 
Potom su zvali policijsku upravu zagrebačku i policiju na Bregani. Na Bregani se nitko nije javljao, dok u PU zagrebačkoj rade na provjeravanju informacija u suradnji s policijom na Bregani. Na telefonski broj NP Plitvička jezera im se nitko nije javio.
Poslijednja izmjena danaNedjelja, 26 Siječanj 2020 12:13
 
index Instagram400x230 youtube