Logo
Ispiši ovu stranicu

Objavljena prognoza do ponedjeljka, jutros u Ljubuškom 3 stupnja

Objavljena prognoza do ponedjeljka, jutros u Ljubuškom 3 stupnja

Jutros u većem dijelu Bosne ima dosta magle, a u Hercegovini je oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar i Livno -7; Bugojno, Jajce i Sarajevo -5; Tuzla -4; Sanski Most i Zenica -3; Bihać i Gradačac -2; Ivan Sedlo -1; Bjelašnica 0; Ljubuški 3; Grude i Široki Brijeg 4; Mostar 5; Stolac 6; Neum 10°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 950hPa, za 6ha je iznad normale i opada.

Danas u većem dijelu Bosne prije podne će biti dosta magle. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Bosni postepeno nablačenje. U Hecegovini oblačno, u večernjim satima lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 14°C. U Sarajevu prije podne magla. Naoblačenje u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Hercegovini, zapadnim i jugoistočnim područjima Bosne je moguća kiša. Slaba kiše poslije podne može biti još ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 °C.

U nedjelju umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima magla po kotlinama i uz riječne tokove. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

 
 
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!