Upriličeno 15. druženje osoba s invaliditetom ŽZH

U Širokom Brijegu je povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održano 15. druženje osoba s invaliditetom ŽZH. Program obilježavanja započeo je misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu.

Druženje je nastavljeno u svadbenom salonu „La Viva“. Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ŽZH Zora Mikulić je pozdravila sve nazočne, te pohvalila suradnju s gradskom i županijskom vlašću kao i sve ostale koji pomažu Udrugu.

Poručeno je kako je Udruga dala dodatne napore pri zapošljavanju osoba s invaliditetom i aktiviranju sportsko-rekreativne sekcije kroz natjecanja i organiziranje izleta.

Prisutnima se obratio i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi ŽZH Tomislav Pejić. Na obilježavanju su bili predstavnici svih razina vlasti, a među njima i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topića. Također, gradonačelnik Kraljević uputio je prigodne pozdravne riječi.

Tijekom večeri izvedeno je par skladbi i recitala, a nastupili su članovi Udruge i violončelistica Jelena Marković-Miličević. Također prikazan je kratki film o 15.-o godišnjem radu Udruge OSI.

Šlag na kraju je bio nastup Denisa Barte iz Sarajeva, pobjednika Super talenta u Hrvatskoj koji je zagrijao atmosferu hitovima i napunio plesni podij.

Najiščekivaniji dio večeri bio je dolazak Svetog Nikole koji je svu djecu nagradio prigodnim poklonima.

Program je vodila radijska voditeljica Franka Braćić.

 
index Instagram400x230 youtube