Ponedjeljak, 18. i 25. studenoga, neradni dani u ZHŽ-u

 

Vlada ZHŽ donijela je odluku o proglašenju 25. studenoga (ponedjeljak) neradnim danom u ZHŽ-u.

Međutim, kako je 18. studenog Dan Županije Zapadnohercegovačke, evidentno je da će zaposlenici u županijskim, gradskim i općinskim institucijama, te učenici u svim školama na području naše županije imati dva produžena vikenda za odmor.

Županija Zapadnohercegovačka je utemeljena 12. lipnja 1996. godine. Čine ju gradovi Ljubuški i Široki Brijeg (administrativno sjedište) i općine Grude i Posušje.

Županija prostorno zauzima 1.362.2 km2 . Kroz Županiju protječu tri rijeke: Lištica, Trebižat i Ričina, a krasi ju Blidinjsko jezero te vodopad Kravica. Najviši planinski vrh je Pločno na Čvrsnici (2.228m).

Na dan 18. studenoga 1991. godine političko vodstvo Hrvata u BiH predvođeno mr. Matom Bobanom i Darijom Kordićem proglasili su postajanje Hrvatske zajednice Herceg-Bosne kao posebne političke, kulturne, ekonomske i kulturne cjeline na teritoriju Bosne i Hercegovine. Hrvatska zajednica Herceg-Bosna 28. kolovoza 1993. prelazi u Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu, kao hrvatsku upravnu jedinicu u sklopu Bosne i Hercegovine. Prvi predsjednik Herceg-Bosne bio je mr. Mate Boban.

Središnja svečanost obilježavanja Dana općine Grude održat će se u petak 15. studenoga s početkom u 11 sati kada će biti održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Grude, obavijestili su iz Civilne zaštite ŽZH.

U povodu 28. obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, a u organizaciji HNS-a BiH u ponedjeljak 18. studenoga s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepan Kosače održati će svečana akademija.

 
index Instagram400x230 youtube