Logo
Ispiši ovu stranicu

Studenti novinarstva nastavljaju s praksom u Večernjem listu

Studenti novinarstva nastavljaju s praksom u Večernjem listu

Strateška suradnja Sveučilišta u Mostaru i Večernjeg lista, bh izdanja, nastavljena je kroz još jednu generaciju studenata novinarstva koji će praksu iz kolegija Tisak obaviti u navedenoj tiskovini te web portalu vecernji.ba.

Uvodnom predavanju i sastanku su nazočili rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, direktor i glavni urednik Večernjeg lista Jozo Pavković, Valentina Rupčić, zamjenica glavnog urednika te prof. dr. Ilija Musa, pročelnik Studija novinarstva.

Studenti će kroz radionice pisanja agencijskih vijesti, upravljanja i funkcioniranja redakcije, grafičke pripreme novina te lektoriranja upoznati sve aspekte jedne redakcije. Nakon uvodnih radionica studenti će imati i praktični dio, gdje će u redakciji Večernjeg lista uz pomoć novinara, urednika i profesora uređivati novi, jubilarni 10. broj sveučilišnih novina Universitas Mostariensis, predlaganje tema, prikupljanje informacija, pisanje tekstova te upoznavanje s fazama izrade novina.

Nakon izdavanja 10. broja Universitas Mostariensis, svi brojevi će biti povezani i ukoričeni kao knjiga kako bi bili svjedok generacija koje su ih uređivale, svih događanja, promjena i napredaka koje je Sveučilište u Mostaru napravilo u posljednje dvije godine otkako je izišao prvi broj te kao pečat suradnje Večernjeg lista i Sveučilišta u Mostaru.

Ovo je jedinstven  projekt  u kojem studenti  novinarstva  imaju priliku  uređivati i pisati za prilog u  dnevnoj novini, a samo sinergijskim pristupom obrazovne institucije i medijske kuće, u ovom slučaju, moguće je stvaranje čvrstih temelja za jačanje medijskog sustava.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!