Stiže još toplije vrijeme, iskoristite naredne dane...

Ako ste ovog vikenda planirali u gljive ili kestenje, ili pak samo u šetnju, vrijeme će biti povoljno, za listopad možda čak i malo pretoplo!", kratka je najava vremena dr. sc. Nataše Strelec Mahović iz DHMZ-a, koja je tijekom petka pripremala emisije s meteorološkim sadržajem za HTV.

Sljedećih dana neće biti velikih skokovitih i naglih promjena vremena, a ni meteoroloških elemenata, poput primjerice izraženog porasta atmosferskog tlaka zraka koji smo imali tijekom ovotjednog četvrtka.

"U Hrvatskoj sljedećih dana uživajmo u 'babljem ljetu' u listopadu! U kojem mnogi za kupanje još ne trebaju koristiti ni bazen ni kadu! Još uvijek će biti relativno toplo Jadransko more, a i "blago" sunce ugodno će grijati kožu... i bore...

Naravno, ni u tome nije dobro pretjerivati, kako se ne bi moralo dermatolog(inj)e zvati... Premda UV indeks ide u kategoriju "umjerenu", kažu stručnjaci: "Dobro je pratiti vlastitu sjenu..." A i "Istrage prometnih nesreća" u subotu poslijepodne dobro je pogledati, i poneku zanimljivost o prometu, magli, kiši i smanjenoj vidljivosti saznati...", najavljeno je na HRT.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u BiH će biti umjereno oblačno vrijeme i sutra kao i početkom sljedećeg tjedna, ali dnevne temperature u središnjem dijelu zemlje će dostizati 25 stupnjeva, a na jugu zemlje do 27 stupnjeva.

Nešto više oblaka stiže u utorak, ali i dalje mateorolozi predviđaju sunčano i relativno toplo vrijeme sredinom liostopada. Već od 20. listopada pa nadalje prognozira se kiša i pad temperature zraka.

"Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, po mogućnosti izvan urbanih sredina", preporučuju iz FHMZ-a.

 
index Instagram400x230 youtube