Nudio novac da se podmetne 'nešto' u hranu kako bi otrovao studente

Policija je pokrenula istragu nakon tvrdnji da je kuhar u Studentskom centru Sarajevo pričao kako ima saznanja da nepoznata osoba drugoj osobi nudi 30.000 konvertibilnih maraka da se podmetne 'nešto' u hranu kako bi se izazvalo masovno trovanje studenata u studentskoj menzi.

To je za Nezavisne potvrđeno u studentskom centru, u čijoj se kuhinji dnevno spravlja oko 2.500 obroka.

Situacija je shvaćena vrlo ozbiljno, pa su o slučaju obaviješteni svi nadležni organi.

"Bitno je naglasiti da smo mi obavijestili MUP, koji je te navode ispitao. Mi ćemo u postupku do kraja ustrajati na tome da utvrdimo o čemu se ovdje radi", rekao je za Tarik Curić, direktor ovog centra. Na pitanje da li je policija ispitala kuhara, Curić je potvrdno odgovorio.

"Nama po zakonu slijedi postupak da ispitamo što se tu dogodilo. Jednostavno, sama riječ 'trovanje' nije za šalu", rekao je Curić.

Hamza Vahid El-Din, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, kaže da je studentima u cilju da se utvrdi istina.

"Iskreno se nadamo da ne postoje pojedinci ili organizacije koji bi željeli otrovati studente. Svakako ćemo se i mi uključiti u istragu", kazao je Vahid El-Din.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđuju da su s ovim slučajem upoznati, kao i da rade na njemu.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na prikupljanju saznanja u vezi s tim događajem. Sve mjere i radnje se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo", rekli su iz MUP-a KS.

Poslijednja izmjena danaPetak, 11 Listopad 2019 12:23
 
index Instagram400x230 youtube