Pripadnici GSS Ljubuški sudjelovali u spašavanju Britnake i Talijana na brdu Križevac

U samo nekoliko desetaka minuta danas su na brdu Križevac ozlijeđene dvije osobe, britanska državljanka zadobila je teške ozlijede glave i kralježnice, a talijanski hodočasnik slomio je ruku. Gorski spašavatelji brzo su izašli na lice mjesta.

Britanska državljanka teško je ozlijeđena jutros oko osam sati pri padu na brdu Križevac kod Međugorja. Na dojavu o nezgodi na lice mjesta se uputio tim od 11 gorskih spašavatelja iz stanica u Čitluku i Ljubuškom. T.N. je zatečena s ozlijedom glave i sumnjom u tešku povredu kralježnice. Pružena joj je prva medicinska pomoć i imobilizirana je transportirana do vozila medicinske pomoći u podnožju brda.

Za vrijeme transporta Britanke, gorski spašavatelji su obavješteni kako se na istom brdu ozlijedio i talijanski hodočasnik i kako mu je potrebna pomoć. On je zatečen s lomom podlaktice. I njemu je na licu mjesta pružena prva pomoć i uz pratnju spašavatelja spusšten je u podnožje Križevca gdje je zajedno s ozlijeđenom Britankom predat ambulantnom vozilu Malteške ambulante.

 
index Instagram400x230 youtube