Izručenja neće biti, Mamiću bi se moglo suditi u odsutnosti

Potvrđena je i treća optužnica protiv odbjeglog Zdravka Mamića kojom ga se tereti da je s računa Dinama u Klagenfurtu podigao 2,2 milijuna eura i trošio ih za svoje potrebe. Odlučio je tako Županijski sud u Osijeku.

No neće mu se za to suditi zasebno jer je taj predmet odmah danas spojen s drugom Mamićevom optužnicom, ranije potvrđenom, pa će se voditi jedinstven postupak.

Dok je u trećoj optužnici sam Zdravko Mamić, u drugoj su, podsjetimo, i imena brata mu Zorana te sina Marija Mamića, zatim Damira Vrbanovića, Nikkyja Arthura Vuksana, Igora Krote i Sandra Stipančića.

Tamo se, pak, ovu sedmoricu tereti za zločinačko udruženje u sklopu kojeg su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna.

Mamića se u trećoj optužnici tereti da je, ukratko, otvorio račun Dinama u Austriji, na koji je “sjedao” novac od prodaje igrača, pa tako i, primjerice, od prelaska Danijela Šarića u Panathinaikos. Taj mu je račun kasnije, slikovito rečeno, služio kao privatni bankomat – podigao je, tvrde tužitelji, 2,2 milijuna eura i koristio ih zatim za osobne potrebe.

U trećem sudskom postupku, pojasnimo, nije riječ o USKOK-ovu predmetu, za razliku od prethodna dva. Obrana je stoga tražila da se iz spisa uklone dokazi koje je skupio USKOK “jer on nije nadležan za taj postupak pa su dokazi nezakoniti”. Sud je to odbio, a Miljević je na to najavio žalbu. S odlukom o spajanju postupaka branitelj se slaže.

 

 
index Instagram400x230 youtube