U Orašju održana proslava obljetnice Udruge nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosne

Prisjećanjem na poginule branitelje i odavanjem dužne počasti svim žrtvama za slobodu hrvatskog naroda, Udruga nositelja ratnih odličja HVO Herceg Bosne započela je i na dostojanstven način proslavila obljetnicu svog osnutka.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca kraj središnjeg Spomen obilježja u Orašju, a nastavila svečanom Akademijom u prepunoj oraškoj kino dvorani. Pozdravne riječi nazočnima, uz navođenje zadaća i djelatnosti Udruge, uputio je predsjednik Lazar Martinović. ž

– Zajedno s drugim udrugama HVO-a podržavat ćemo HNS i promicati zajedništvo i suradnju unutar hrvatskog naroda, naglasio je Martinović. Proslavu su svojom nazočnošću uveličali brojni visoki uzvanici iz BiH i RH, a velikim pljeskom, među mnogobrojnim, pozdravljeni su predsjednik HNS-a i HDZ BiH Dragan Čović, zatim visoko izaslanstvo HNS-a, veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić, izaslanik u ime ministarstva branitelja RH Branko Cindrić, te ponajvećim nositelji ratnih odličja HVO-a.

Vlada ŽP će pomagati sve branitelje, sukladno zakonskim ovlastima, isto tako dati podršku ovoj i svim drugim udrugama. Želimo pomoći kako bi se ostvarila prava hrvatskih branitelja, a pogotovo ratnih zapovjednika koji su pred Sudom BiH izloženi psihološkom šikaniranju s ciljem da se ospori sveta borba u Domovinskom ratu za slobodu hrvatskog naroda u Posavini, kazao je u obraćanju Đuro Topić predsjednik Vlade ŽP.

Dr. Dragan Čović je zahvalio organizatorima da su proslavu uklopili u Dane hrvatskog filma posvećene legendarnom Ivi Gregureviću. – Ne smijemo nikada pognuti glavu pred bilo kome tko bi želio mijenjati karakter Domovinskog rata i njegove vrijednosti i s povijesnog odmaka od 25 godina promišljati drugačiji pogled na Herceg Bosnu i na HVO, poručio je Čović.

 
index Instagram400x230 youtube