Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića iz Ljubuškog dio projekta eDnevnik

Radionica „Korištenje SUMIT Dnevnika“ modul I., koja za cilj ima omogućiti nastavnicima lakšu prilagodbu na digitalni oblik razredne knjiga održana je danas u organizaciji nadležnih ministarstava i zavoda, a tehničku podršku osiguravao je SUMIT.

Radionici je prisustvovalo 420 nastavnika iz 22 škole koje sudjeluju u pilot projektu eDnevnik, među njima i Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića iz Ljubuškog.

„CARNetova iskustva s eDnevnikom su veoma pozitivna, škole su zadovoljne, mi imamo velike planove za daljnji razvoj i ja sam sigurna da će isto tako biti i kod Vas“ istaknula je Barbara Kolarek, pomoćnica ravnatelja CARNET-a koja je s kratkom prezentacijom na uvodu radionice podijelila svoje iskustvo uvođenja eDnevnika u Republici Hrvatskoj.

SUMIT dnevnik pruža sadržajan pregled bitnih podataka za pojedinu funkciju. Predmetni nastavnici mogu vidjeti isključivo podatke za svoje predmete, razrednici imaju pristup svim podacima učenika u njihovom razredu ,a ravnatelju aplikacija može poslužiti za praćenje rada svih školskih razreda.
Glavna uloga SUMIT dnevnika je smanjiti mogućnosti neovlaštenog unosa ali i krađu i namjerno ili nenamjerno uništavanje razredne knjige, dok se na kraju školske godine iz dnevnika u maticu prenose se predmeti, ocjene, ispiti, izostanci, pedagoške mjere i vladanje učenika.

Putem mrežne aplikacije SUMIT dnevnik za roditelje, roditelji imaju uvid u osobne podatke, ocjene, izostanke, bilješke planirani raspored pisanih zadaća i ostale podatke o djetetu koje su predmetni nastavnici i razrednik unijeli u SUMIT dnevnik, njoj mogu pristupiti roditelji učenika onih škola koje koriste SUMIT dnevnik u tekućoj školskoj godini.

Prvi modul uspješno je završen te su do kraja školske godine planirana još najmanje tri modula, a popis škola koje sudjeluju u pilot projektu možete vidjeti na poveznici OVDJE, dok snimku cijele radionice možete pogledati na snimku ispod.

 
index Instagram400x230 youtube