Logo
Ispiši ovu stranicu

Crveni križ ŽZH dostavio vrijednu donaciju u Petrinju

Crveni križ ŽZH dostavio vrijednu donaciju u Petrinju

U organizaciji Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke, u proteklom vremenu realizirana je humanitarna akcija "Srcem za Hrvatsku" koja je za cilj imala prikupljanje pomoći stradalom stanovništvu uslijed razornog potresa u Republici Hrvatskoj.

U koordinaciji sa Stožerom za obnovu potresom pogođenih područja, HCK i Civilnom zaštitom Petrinja, danas (13. 1.) je u Petrinju stigao konvoj sa 77 tona humanitarne pomoći prikupljene na području Širokog Brijega i Ljubuškog, ali i Čapljine i Ravnog.

Na prikupljenoj pomoći se u ime svih građana RH osobno zahvalio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji se danas u Petrinji zadržao u razgovoru s rukovodstvom i volonterima Crvenog križa ŽZH. Velikodušnu pomoć u realizaciji humanitarne akcije pružio je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede RH Tugomir Majdak, a telefonskim putem na pomoći se zahvalio i predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Iz Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke zahvaljuju građanima koji su donacijama sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji, te vrijednim volonterima lokalnih organizacija Crvenog križa bez kojih sve ne bi bilo moguće. Javno se zahvaljuju i donatorima: Leda, Jur Prom, Džajić-Commerce d.o.o., MB Ivanić d.o.o. Ljubuški, T&D Company d.o.o. Ljubuški, te prijevoznicima: Mustapić Frigo, SD BIB COP Ljubuški, Josip Transporti d.o.o. Makarska, Antonio Primorac (Ljubuški), Krešo Šimović (Ljubuški), HGSS Čapljina , Transport Pažin d.o.o. Stolac i Elting Čapljina. Zahvaljuju i zaposlenicima društva za međunarodno otpremništvo Interagent d.o.o. Mostar koji su pomogli u prijevozu humanitarne pomoći u RH.

Posebne zahvale su upućene i Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Gradu Širokom Brijegu i Gradu Ljubuški koji su podržali akciju, kao i medijima koji su pratili ovu humanitarnu akciju.

Ukupno je dostavljena 101 tona humanitarne pomoći za Petrinju u dva navrata, ali iz Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke ističu da neće na tome stati jer Banovina će još dugo trebati pomoć!

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!