Logo
Ispiši ovu stranicu

U BiH oblačno sa snijegom, na jugu kiša

U BiH oblačno sa snijegom, na jugu kiša IKS portal

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno i pada snijeg, a na jugu slaba kiša.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. Snijeg će padati uglavnom prije podne, a na jugu slaba kiša. Postupni prestanak padavina u drugoj polovici dana.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su zbog hladnog i tmurnog vremena, praćenog padavinama. Sa poslijepodnevnim satima biće malo ugodnije, uz djelimičnu stabilizaciju. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od niskih temperatura.

U utorak, 12.01.2021., u Bosni oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima. Oblačno bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U srijedu, 13.01.2021., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Prolazno od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuje slab snijeg i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U četvrtak, 14.01.2021., u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!