Logo
Ispiši ovu stranicu

Županije preuzimaju nabavku cjepiva u svoje ruke

Županije preuzimaju nabavku cjepiva u svoje ruke

 

Agonija s državnom nabavkom cjepiva protiv koronavirusa natjerala je liječnike, koji se već skoro godinu dana bore s pandemijom da stvar preuzmu u svoje ruke, a partnere su pronašli u županijskim vladama.

"Ostvareni su kontakti Vlade Zeničko-dobojske županije s Pfizerom i tu je naš sindikat preuzeo ulogu medijacije, da se to što prije ostvari. Želimo potaći državu, entitete i županije da se uključe u direktnu nabavku i da vidimo tko će prije, da se osnovna misija ispuni, odnosno da se cjepiva što prije nađu u Bosni i Hercegovini", kaže za Klix.ba Rifat Rijad Zaid, predsjednik Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH.

Kako je potvrđeno za Klix sastanak između predstavnika kompanije Pfizer i Vlade ZDŽ održan je jučer.

Zaid kaže kako očekuje i ostale županije da se uključe, a informacije govore kako su se posebno zainteresirali HNŽ i HBŽ .

"Prije svega očekujemo da Federacije preuzme inicijativu u nabavci. Najsretniji bi bili da država nabavi, ali očito je da to ide jako sporo i jako teško. Ako ne može država neka krenu niži nivoi vlasti, ali neko mora napokon pokrenuti stvari", kazao je on.

Liječnici su svjesni da proces treba koordinirati Vlada FBiH i Federalno ministarstvo zdravstva, ali kako kažu, mora se početi od nečega.

"Ili ćemo sjediti i čekati skrštenih ruku ili ćemo početi raditi, ostvariti kontakte. Očekujemo da se nama priključe i FBiH i država jer oni dosad čekaju samo famozni COVAX koji omogućava da neko ozbiljnije cijepljenje krene tek na ljeto", kazao je Zaid.

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!