Tužitelj ŽZH otkrio kako je došlo do tragedije u Posušju

Josip Aničić, tužitelj Tužiteljstva ŽZH je za portal Radiosarajevo.ba otkrio prve rezultate uviđaja tragedije u Tribistovu.

“Trenutno se nalazim u Sarajevu, u koji sam došao prije tragedije. Od kolege koji je radio uviđaj sam saznao da je, neslužbeno, utvrđeno da je agregat iz kojeg je i iscurio smrtonosni ugljični monoksid, uzrok smrti osam mladih u novogodišnjoj noći”, priča Aničić.

On kaže, naravno, još je to neslužbeno, da se agregat nalazio u jednoj manjoj prostoriji nalik na ostavu.

“Kako mi je kolega rekao ta ostava u kojoj je bio agregat prozorčićem je bila povezana s većom prostorijom u kojoj su se mladi nalazili, i u kojoj je došlo do tragedije”, dodao je Aničić.

Glavni tužitelj HNŽ je za Radiosarajevo.ba kazao da je obdukcija tijela počela jutros u 8 sati u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

“Iz iskustva kažem da ćemo teško danas dobiti rezultate obdukcije. Moje je mišljenje da će se obdukcija raditi dva dana, tako da ćemo tek u ponedjeljak ili utorak moći kazati točan uzrok smrti. Koliko sam uspio saznati, od svih preminulih će se odmah uzeti krv i urin i dati na analizu”, kazao je Josip Aničić, tužitelj ŽZH za portal Radiosarajevo.ba.

 
index Instagram400x230 youtube