Javna rasprava o Planu upravljanja otpadom Županije Zapadnohercegovačke [poziv]

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke poziva sve zainteresirane subjekte, nevladine organizacije i stanovnike gradova Široki Brijeg i Ljubuški i općina Posušje i Grude, da sudjeluju u Javnoj raspravi o Planu upravljanja otpadom Županije Zapadnohercegovačke za period 2021.-2031.godine.

Plan upravljanja otpadom je za potrebe Županije Zapadnohercegovačke pripremljen od strane Regionalnog centra za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Evropu – Ured za Bosnu i Hercegovinu – REC BiH Sarajevo.

Zakonom o upravljanju otpadom (Službene novine Federacije BiH, br. 33/03 i 72/09), propisana je obaveza županija/kantona da donese planove upravljanja otpadom usklađene sa Federalnom strategijom upravljanja otpadom i Federalnim planom upravljanja otpadom.

Cilj plana je identifikacija trenutnog stanja u sferi prikupljanja, odlaganja i tretmana svih vrsta otpada, podrazumijevajući stanje infrastrukture, te definiranje (na temelju budućih potreba) neophodnih financijskih, pravnih, institucionalnih i infrastrukturnih kapaciteta za njegovu primjenu.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Ministarstvo se odlučilo da neće organizirati održavanje usmene Javne rasprave putem okruglog stola nego online. Tekst nacrta Plana upravljanja otpadom Županije Zapadnohercegovačke za period 2021.-2031.godine biti će dostupan javnosti putem web stranice Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke: www.mpugzo-zzh.com.

Molimo da Vaše primjedbe, mišljenja i prijedloge dostavite na adresu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke, pisanim putem poštom, putem faxa 039/682-160 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30.11.2020. godine, stoji u pozivu na Javnu raspravu o Planu upravljanja otpadom Županije Zapadnohercegovačke za period 2021.-2031.godine.

Nacrt Plana upravljanja otpadom

Poslijednja izmjena danaUtorak, 24 Studeni 2020 08:11
 
index Instagram400x230 youtube