UNICEF donira 500.000 maski školama i zajednicama u BiH

UNICEF u Bosni i Hercegovini danas počinje sa isporukom 500.000 zaštitnih maski školama i zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Ove nemedicinske maske, čija je ukupna procijenjena vrijednost blizu 300.000 USD, robna je donacija njemačke kompanije STS Textiles GmbH & Co.KG, donirana putem Njemačkog nacionalnog komiteta za UNICEF.

Maske su za jednokratnu upotrebu i usklađene su sa evropskim standardom performansi filtera.

„Ova vrijedna donacija pomoći će nam da dopremo do škola i do najranjivije populacije, jer smo svjesni da oni ne mogu priuštiti kupovinu maski. Zahvalni smo STS Textiles GmbH & Co.KG na ovom značajnom doprinosu koji je dio društveno odgovornog poslovanja, posebno sada kada se poslovni sektor suočava sa ekonomskim izazovima. Zahvalna sam UNICEF-u Njemačke što je omogućio ovu donaciju za Bosnu i Hercegovinu”, izjavila je dr. Rownak Khan, predstavnica UNICEF-a u Bosni i Hercegovini.

 UNICEF Bosna i Hercegovina dostavit će maske za daljnju distribuciju svim ministarstvima obrazovanja, centrima za socijalnu zaštitu i partnerima koji su uključeni u rad sa djecom izbjeglica i migranata u privremenim prihvatnim centrima u Sarajevskoj županiji i Unsko – sanskoj županiji, te sa partnerima iz romskih nevladinih organizacija.

 

 
index Instagram400x230 youtube