Logo
Ispiši ovu stranicu

Grbavac: Želja svih nas je sigurna BiH

Grbavac: Želja svih nas je sigurna BiH

Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke predvođeno ministrom Davidom Grbavcem i ravnateljem policije Milanom Galićem sudjelovalo je u nedjelju u hodočašću na Bobovac pod nazivom “Molitva za Domovinu“.

Riječ je o 17. po redu hodočašću u organizaciji Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

Misno slavlje je predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, u zajedništvu s mons. Tomom Vukšićem, nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH.

Molitvu vjernika čitala je policijska službenica MUP-a ŽZH Danijela Sabljić., priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

„Ponosan sam što sam danas na mjestu kojeg suvremenici smatraju najtvrđim bosanskim gradom imao priliku sudjelovati u molitvi za domovinu, za BiH kao državu s jednakim pravima svih triju konstitutivnih naroda i ostalih koji u njoj žive. Želja svih nas koji smo danas hodočastili na Bobovac, mjesto gdje se čuvala kraljevska kruna, je, siguran sam, raditi za dobrobit svih stanovnika ove zemlje, te kroz razne institucije graditi Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se svaki stanovnik osjećati sigurno“, poručio je ministar MUP-a ŽZH David Grbavac.

Inače, Bobovac je stolno mjesto bosanskih vladara u 14. i 15. stoljeću. Pružao je zaštitu bosanskim vladarima, od bana Stjepana II (1322.-1353.) i kralja Tvrtka I Kotromanića (1353. – 1391.) do Stjepana Tomaševića (1461. – 1463. ).

Ovdje se čuvala i kraljevska kruna, a vladari su ga nazivali svojim stolnim mjestom. Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 25 Listopad 2020 10:28
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!