Ovogodišnja ‘Raštikijada’ uz posebne epidemiološke mjere

Osmo izdanje jedinstvene manifestacije “Raštikijada 2020.” održat će se 31. listopada na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima kod Gruda, uz posebne epidemiološke mjere.

”Zbog trenutne epidemiološke situacije “Raštikijadu 2020.” nije moguće organizirati kao do sada. Zbog toga smo se odlučili manifestaciju ipak održati, ali uz posebne mjere i u zatvorenom tipu”, potvrdili su Feni organizatori manifestacije.

Istaknuli su kako zbog ograničenog broja osoba neće biti pozvani svi ljubitelji manifestacije.

”Do sada je na manifestaciji sudjelovalo oko trideset natjecatelja, a na ovogodišnje natjecanje ćemo pozvati ograničen broj gostiju i posjetitelja. Nažalost neće dolazit timovi iz susjednih zemalja. Pošto mjere dozvoljavalju samo 100 osoba na otvorenom prostoru, poslat ćemo toliko pozivnica”, pojašnjavaju organizatori.

Inače, manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini, a cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove.

Natjecanje se održava u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se skuha s mesom svježim ili suhim, dok su u drugoj kategoriji inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napici te deserti.

Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva.

Program manifestacije počet će u 14 sati.

 
index Instagram400x230 youtube