U SKB Mostar otvorena nova angio sala i pušten u rad prvi MSCT aparat u BiH

U SKB Mostar otvorena nova angio sala i pušten u rad prvi MSCT aparat u BiH Fena

U Kliničkom zavodu za radiologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ponedjeljak je otvorena nova angio sala i pušten u rad suvremeni MSCT aparat u vrijednosti od oko 4,5 milijuna maraka.

Angio salu je otvorio federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić koji je čestitajući menadžementu SKB-a, ocijenio kako je ovakav jedan ozbiljan projekt, unatoč epidemiološkom stanju cjelokupnog zdravstvenog sustava, vrijedan svake pohvale.

U ova teška vremena pandemije novog koronavirusa za zdravstvo, kad smo na rubu izdržljivosti, voditi računa o proširenju zdravstvenih usluga i kapitalnim investicijama kako bi našim pacijentima, građanima, bila dostupnija zdravstvena skrb, zadovoljstvo je i čast, istaknuo je federalni ministar.

Riječ je o moderno opremljenoj sali s vrhunskim angiografskim uređajem, prvim takvim u BiH, a namijenjen je za liječenje pacijenata s akutnim ishemičnim moždanim udarima.

Po riječima ravnatelja SKB-a Mostar Ante Kvesića, radi se o iznimno značajnom iskoraku u razvoju SKB Mostar, napretku i razvoju medicinske djelatnosti uopće.

Ponosni smo da ovom angio salom zaokružujemo neuroradiologiju i neurokirurgiju i uz potporu prof dr. Marka Radoša iz Zagreba i obućenih mladih kadrova ovaj angiografski uređaj od sutra je spreman za rad, poručio je ravnatelj SKB-a.

Po njegovim riječima, otvaranje angio sale omogućit će pacijentima dijapazon usluga, neurointervencijske, dijagnostičke i terapijske.

Napominje da su dosada pacijenti iz BiH išli na terapiju i liječenje u Zagreb i Tursku te da je godišnje kako u SKB-u, tako i Univerzitetsko Kliničkom centru u Sarajevu potrebe za ovom vrstom terapije imalo oko tridesetak i više pacijenata.

Ovo je najsuvremeniji uređaj koji u ovom trenutku postoji u BiH, a omogućit će liječnicima neuroradiolozima, radiolozima, neurolozima da uvedu BiH u potpuno novu dijagnostičku terapijsku metodu. Ona je primarno vezana za liječenje krvnih žila u području glave, kazao je voditelj ovog projekta, vanjski suradnik prof dr. Marko Radoš iz Zagreba.

 
index Instagram400x230 youtube