Nitko od osumnjičenih u aferi ”Respiratori” nije se pojavio na sudu

Završeno je ročište u predmetu Fadil Novalić i drugi koji su osumnjičeni u aferi ”Respiratori”, a nitko od osumnjičenih i njihovih odvjetnika nije se pojavio na ročištu.

Kao svjedok se pojavio Asim Sarajlić, izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

U cilju zaštite svjedoka novinari su isključeni s praćenja ročista, a za to je zahtjev podnio pravni savjetnik Asima Sarajlića, Nermin Mulalić.

Kako se ne bi saznali detalji u vezi s ovom istragom javnost nije upoznata s daljnjim događanjima na ročištu, ali u uvodnom dijelu se moglo čuti od tužitelja Tužiteljstva BiH Mirze Hukeljića da je Sarajelić pozvan zbog prijedloga za njegovo kažnjavanje, javlja državna televizija.

Međutim zbog istrage novinari nisu upoznati zašto je Sarajlić i u ovom predmetu svjedok, niti zbog čega prijedlog o kažnjavanju.

Sud BiH odlučio je da će se premijer FBiH Fadil Novalić braniti sa slobode. Za suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika firme Srebrena malina Fikreta Hodžića vrijedi ista odluka.

Svi oni imaju mjere zabrane od početka lipnja, ali su i one ukinute.

Novalić, Solak i Hodžić se sumnjiče za nelegalnu nabavku 100 respiratora iz Kine čime je iz proračuna potrošeno 10,5 milijuna KM, javlja BHRT.

Prvo ročište po ovom pitanju trajalo je cijelu noć.

I Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH također se nalazi u svojstvu osumnjičenika.

 

 
index Instagram400x230 youtube