Logo
Ispiši ovu stranicu

Živko Budimir oslobođen svih optužbi

Živko Budimir oslobođen svih optužbi

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru i pravomoćno ga oslobodio svih optužbi za zlouporabu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Županijski sud odbio je kao neosnovanu žalbu županijskog tužitelja i potvrdio raniju presudu Općinskog suda u Sarajevu, doznaje Srna.

Prvostupanjskom presudom Općinskog suda u Sarajevu, bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zlouporabu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Općinski sud je u srpnju prošle godine prvostupanjskom presudom oslobodio Budimira optužbi da je zlouporabio položaj predsjednika FBiH.

Budimir je bio optužen da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protuzakonito posredovao u zapošljavanju. Tada je postupajuća sutkinja Merima Bilić Kurtović rekla kako su tijekom postupka saslušani mnogi svjedoci i pregledani mnogi dokazi, ali da nije bilo dokaza, kako materijalnih, tako i osobnih koji bi optuženog doveli u vezu s krivičnim djelom.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!