Dvije osobe ubijene u sukobu migranata u BiH, najmanje 18 povrijeđenih

Sinoć oko 22:15 sati u neposrednoj blizini naselja u Žegaru u Bihaću došlo je do sukoba između veće grupe migranata, u kojem su dvije osobe ubijene, 10 teško povrijeđeno i osmero lakše povrijeđeno.

Ovu informaciju je potvrdio glasnogovornik MUP-a USŽ Ale Šiljdedić koji nam je kazao da je uznemirena mještanka prijavila ovaj incident.

Kako je dodao, sukob se desio točno iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gdje zapravo migranti imaju “divlje” šatorsko naselje koje im je prijelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj.

“Odmah po dojavi naše policijske patrole izašle su na mjesto događaja i u tom trenutku je zatečeno između 70 i 80 migranata koji su iznosili i povrijeđene. Radi se o sukobu grupe migranata iz Afganisatana i Pakistana. Svi povrijeđeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat, tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konsultaciji s tužiteljem potvrđeno je da se radi o krivičnom djelu ubojstva”, kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je kazao da će policija raditi na očevidu, ali da istragu dodatno otežava pretpostavka da su migranti koji su sudjelovali u sukobu vjerojatno pobjegli putem šume koja je u blizini.

“Sada ćemo najvjerojatnije trebati pretraživati taj teren i vršiti potragu kako bismo ih sve pronašli. Mjesto na kojem su se sukobili nije naseljeno, riječ je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti”, poručio je Šiljdedić.

 
index Instagram400x230 youtube