Logo
Ispiši ovu stranicu

MUP ZHŽ ima tragove o osobi koja je urinirala po spomen-ploči Ludvigu Pavloviću

MUP ZHŽ ima tragove o osobi koja je urinirala po spomen-ploči Ludvigu Pavloviću

Vjerske ustanove i spomenici u Bosni i Hercegovini sve su češća meta vandalskih napada.

Nakon nedavnog skrnavljenja spomen obilježja poginulim pripadnicima 156. brigade Hrvatske vojske u mjestu Slivnica na jugoistoku Ravnog u BiH nedaleko od granice s Hrvatskom u dubrovačkom zaleđu najnoviji slučaj zabilježen je na području Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, već danima medijima kruži fotografija na kojoj nepoznati muškarac urinira po spomen ploči časniku Hrvatske vojske Ludvigu Pavloviću.

Spomen ploču u Studenim Vrilima na cesti između Tomislavgrada i Posušja, u sjećanje na Ludviga Pavlovića postavila je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne. Na fotografiji, za koju se još utvrđuje kada je i u kojim okolnostima nastala može se primijetiti kako muškarac nosi šorc FK Crvena Zvezda, zbog čega se pretpostavlja da je član navijačke skupine “Delije“. Budući da je istraga ovog slučaja u tijeku, iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke naveli su kako imaju tragove o počinitelju, te da je vjerojatno riječ o osobi s područja Crne Gore. Naime, ističu kako djelatnici MUP-a ŽZH-a provode istražne radnje kako bi se utvrdio počinitelj ovog dijela koje se može okarakterizirati kao kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje. Dodaju kako će ovo ministarstvu učiniti sve da se počinitelji ovog , ali i sličnih vandalskih činova na području ove županije pronađu te sankcioniraju. Inače, Ludvig Pavlović Lutko (10. travnja 1951. – 18. rujna 1991.), hrvatski je iseljenički aktivist, pripadnik Bugojanske skupine i časnik Hrvatske vojske. Poginuo je pod nerazjašnjenim okolnostima u Studenim Vrilima kod Posušja pred rat u Bosni i Hercegovini. Spomen ploča s njegovim imenom postavljena je upravo na mjestu na kojem je pronađeno njegovo tijelo. Nakon izbora u Hrvatskoj u svibnju 1990. svi zatvorenici s prostora bivše Jugoslavije kaznu nastavili služiti u matičnim republikama pa je Pavlović iz Mitrovice premješten u zatvor Lipovica. Pavlović je u jednom intervjuu ispričao je kako je u zatvoru u Mitrovici pretukao Željka Ražnatovića Arkana, koji je u prošlosti bio i vođa navijačke skupine “Delije”. Osoba koja se na društvenim mrežama predstavlja kao „Ahil“ , a za koju se smatra da je počinitelj ovog dijela pohvalila se još jednim sramotnim činom. Naime, uz fotografije uriniranja po spomen ploči Ludvigu Pavloviću na svom Twitter profilu objavio je fotografiju kojom se pohvalio kako je urinirao i po grobu Ante Pavelića.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!