Logo
Ispiši ovu stranicu

Čerkez: Gdje je učinkovitost, inspekcije, županijski MUP-ovi i kontrola mjera!?

Čerkez: Gdje je učinkovitost, inspekcije, županijski MUP-ovi i kontrola mjera!?

Ukoliko se ovako nastavimo ponašati kada je u pitanju poštivanje mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa prijeti nam španjolski scenarij, rekao je pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez tijekom online sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Čerkez je naglasio da je potrebno konstantno kontroliranje provedbi mjera, ali da se to u FBiH ne radi na adekvatan način.

”Sve mjere smo donijeli pravovremeni da ne bismo imali širenje virusa kao što je slučaj danas kada je stanje veoma loše. Mjere smo donijeli dva tjedna prije Hrvatske, a oni neke mjere tek danas uvode. To nam govori da smo sve pravovremeno uradili, a mjere koje smo donijeli nisu ugrozile ekonomiju, međutim danas se one ne poštuju”, kazao je.

Upitao je “gdje je učinkovitost, inspekcije, županijski MUP-ovi i kontrola mjera, te naglasio da ekonomija ne bi danas bila u tako teškom stanju da su se vršile kontrole mjera.

”Ako ovako nastavimo ponovo ćemo uvoditi restrikcije. S istoka imamo masovni priliv oboljelih, a o tome netko mora misliti. Bitno je i da sudjelujemo u nabavci cjepiva”, zaključio je Čerkez.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!