RK Izviđač u Goraždu bez gledatelja, RS BiH traži zabranu treniranja djeci do 15 godina starosti

Zbog novonastale epidemiološke situacije na području cijele BiH donesene su brojne mjere prevencije i zaštite od koronavirusa u svim sportskim natjecanjima u našoj zemlji.

Rukometni klub Izviđač će u petak, 13. ožujka 2020. godine, s početkom u 19,30 sati, u Goraždu igrati protiv istoimenog domaćina bez gledatelja.

Točnije, s obzirom na odluku Rukometnog saveza BiH da će u narednih 21 dan sve utakmice u Premijer ligi BiH za rukometaše biti igrane bez posjetitelja, ljubuški rukometaši odigrat će, najvjerovatnije, dvije utakmice bez svojih navijača (Drina i Sloboda).

Pored ove mjere, RS BiH donio je i niz drugih mjera kojima se nastoje zaštititi svi rukometaši i sportski djelatnici koji su u uskoj vezi sa ovim sportom u BiH:

1. Zabrana igranja i treniranja za svu djecu do 15 godina starosti;

2. Privremena izmjena Kalendara natjecanja, pomjeranje kola utakmica sa srijede na subotu, iz razloga manje izloženosti igrača i njihove zaštite;

3. Aktiviranje Povjerenstva za medicinsku zaštitu, uz angažman člana Upravnog odbora dr. Aleksandra Miljuša sa zadatkom praćenja zdravstvene situacije u BiH i okruženju, uz obavezno informiranje Upravnog odbora RSBiH sa prijedlozima eventualne potrebe za uvođenjem novih mjera;

4. Praćenje situacije u koordinaciji sa EHF-om i IHF-om, analiza predviđenih aktivnosti svih izbornih vrsta u pogonu. Usaglašavanje eventualnih odluka sa predstavnicima Medicinskog povjerenstva Rukometnog saveza BiH.

Podsjećamo, u dosadašnjem tijeku prvenstva RK Izviđač ostvario je deset pobjeda, uz dva neodlučena ishoda i šest izgubljenih utakmica, što je bilo dovoljno za 32 boda i petu poziciju. Ispred njih se nalaze Sloga GV-U s istim brojem bodova, Bosna Visoko sa 33 boda, RK Gračanica sa 42 i Borac sa 46 osvojenih bodova.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 12 Ožujak 2020 11:05
 
index Instagram400x230 youtube