Ivan Lovrić "Gigo": Situacija je teška, ali dok još ima promil šansi moramo se boriti i nadati

Poslije bolnog poraza u Zavidovićima rukometašice Izviđač Central osiguranja sutra će igrate u Banja Luci protiv još jednog jako nezgodnog protivnika.

Za službenu stranicu kluba sasvim otvoreno govori Ivana Lovrića „Gigo“ o sutrašnjoj utakmici, a i događanju u i nakon Zavidovića.

Sutra igrate u Banja Luci, Borac je zahtjevan protivnik, naročito na svom parketu, možete li najaviti sutrašnju utakmicu, kako je vi vidite?

Borac je jako ozbiljna ekipa predvođena proslavljenim trenerom Unčaninom, znaju igrati i sigurno će nas dočekati sa visokim očekivanjima i motivacijom da nam se revanširaju za poraz u prvom dijelu prvenstva. Tad smo se lako obračunali s njima i nekako rutinski riješili utakmicu u svoju korist, ali tad smo svi bili zdravi i spremni za najveće napore. Danas to nije slučaj, ostali smo bez kapetana Marije Boras, koja je 5 min prije kraja utakmice u Zavidovićima slomila ruku, zatim naša ponajbolja igračica Josipa Tomić, već od sredine prošlog djela sezone, vuče tešku ozljedu koljena i ne može nam pomoći onako kako bi ona a i mi željeli. Bit će jako teško u Banja Luci, smatram da više nismo favoriti iako stanje na tablici govori drugačije, svjesni smo toga i sad se pripremamo na drugačiji način. Nećemo moći protutnjati Banja Lukom kao što se to očekuje od nas, bit će to jedna jako zahtjevna utakmica za nas i morati ćemo se boriti svim snagama da bismo došli do nama vrijedne pobjede.

Je li se ekipa uspjela dići nakon bolnog poraza u Zavidovićima, koji vam je, sigurno, teško pao?

Doživjeli smo veliki šok u Zavidovićima jer smo očekivali da možemo pobijediti, međutim svi smo bili ispod svake razine, promašili smo previše prilika što je jednoj kvalitetnoj ekipi kao što je Krivaja bilo dovoljno da nas savlada, a i ozljeda Marije Boras im je u tome dodatno pomogla. Bili smo tužni i razočarani, osjećali smo se jako poraženi jer smo uvelike smanjili šansu u utrci za prvaka. Sad znamo na čemu smo, znamo da nema više Marije. Počeli smo zaboravljati taj težak poraz i polako se atmosfera popravlja, vjerujem da su cure odlučile da će dati 120% od sebe i da će pokušati, bar malo, nadomjestiti našu kapetanicu, koja je svima uvijek velika potpora i koja našoj ekipi davala veliki doprinos. Izlazimo polako na pravi put i znam da ćemo se u Banja Luci boriti kao lavovi.

Što očekuješ od sutrašnje utakmice?

Već sam rekao da je Borac opasna ekipa sa odličnom kombinacijom iskustva i mladih kvalitetnih igračica. Igraju lukav rukomet, ali mi smo se dobro pripremili za njih i mislim da možemo do bodova. Bit će jako teško ali vjerujem u svoju ekipu bez obzira na sve i očekujem da proradi onaj naš inat. Dobro smo ih analizirali i ako se budemo držali dogovora i ako u utakmicu uđemo sa motivima na maksimumu možemo doći do te velike i jako bite pobjede.

Je li borba za titulu još realna opcija? Vjerovati je da Gruđanke neće nigdje „kiksati“, a u tom slučaju Izviđač također ne smije „kiksati“, što znači ,da u tom slučaju "Skautice" u Ljubuškom moraju pobijediti s dvanaest golova razlike što je, složiti ćemo se, jako teško?

Teško mi je razmišljati o tituli jer smo doživjeli veliki poraz, i povreda naših udarnih rukometašica. Imamo puno problema o kojima sad razmišljamo i pokušavamo tražiti neka nova rješenja u igri. Međutim, siguran sam da smo se trudili i marljivo radili te smatram da zaslužujemo barem malu šansu da se borimo za prvaka. Ne smije više izgubiti nijednu utakmicu, ako Grude pobjede sve morati ćemo ih pobijediti 12 razlike. Zvuči suludo i nerealno jer su oni stvarno moćna ekipa, ali tko zna…

Ako Bog ima, neko iznenađenje za nas, sve je tada moguće a i nitko nam ne može zabraniti da se borimo dok ima i promil šanse.

Poslijednja izmjena danaPetak, 06 Ožujak 2020 16:22
 
index Instagram400x230 youtube