Ante Grbavac - vratar Izviđača najavio susret protiv Gračanice

U prošlom kolu Izviđač je gostovao u Maglaju, utakmica koju je Izviđač imao pod kontrolom oko 50-tak minuta i u kojoj je odličan u otvaranju bio i Ante Grbavac, koji je s nekoliko vezanih obrana, dao vjetar u leđa svojim suigračima, koji su u jednom trenutku imali četiri gola viška, prenosi izvidjac.com.

Na kraju domaćin je došao do pobjede, mada je Izviđač igrao dobro.

Što je po tebi presudilo u utakmici u Maglaju?

Mogu reći da smo zadovoljni našom borbenošću i igrom i željom. Igra je većim dijelom utakmice bila dobra. Mislim da je na kraju presudila naša dekoncentracija u završnici utakmice, kada smo promašili 4-5 zicera, među kojima je bio i sedmerac. Iskusna momčad Maglaja je to znalački kaznila.

Skoro cijelu sezonu vratarski tandem Izviđača Mandić-Grbavac je jaka karika, mada je bilo sumnje kako će to izgledati kroz sezonu, zbog vaše mladosti. Vaše obrane su forte u igri „Skauta“. Pri kraju jesenjeg dijela sezone nekako si bio izgubio samopouzdanje. U proljetnom dijelu vratio si optimizam, djeluješ samouvjereno i dobro te je krenulo.

Kako si vidio potekli dio sezone, što se tiče vratarskog dijela i što očekuješ u nastavku natjecanja?

Mladi Mandić je bio odličnoj formi u jesenjem dijelu sezone. Mislim da sam ja bio u nekoj maloj krizi, ako se to tako može nazvati, ali u proljetnom dijelu sezone stvarno sam se preporodio i osjećam se odlično. Nadam se da će i moje obrane u nastavku, odnosno moj doprinos igri i rezultatima Izviđača to potvrditi.

Ovaj vikend očekuje vas derbi kola Premijer lige. U goste vam stiže Gračanica, jedan od kandidata za titulu prvaka, s kojim se, u 30 dana, susrećete po treći put. U dvije utakmice kup-a ste ih uspjeli eliminirati i ako su oni bili favoriti u tom susretu.

Što očekuješ od subotnje utakmice?

Ja mislim da će ovo biti prava rukometna ljepotica za navijače Izviđača i ljubitelje rukometa u Ljubuškom. Ove dvije utakmice koje smo odigrali u kupu trebamo zaboraviti, njih moramo izbrisati iz naše glave, ovo je novi susret. Oni su kvalitetna ekipa i možda, ako se uzme iskustvu, su kvalitetniji od nas. Ja ipak mislim da ćemo mi s našom borbenošću, trudom i zalaganjem, kojeg moramo svi pokazati u subotu, na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom, nadoknaditi to neiskustvo i doći do pobjede.

Ante, što će biti najveća opasnost po vratare Izviđača, koji su to detalji na koje morate obratiti posebnu pozornost, da bi otupili njihovu napadačku oštricu?

Najveći fokus moramo posvetiti na njihovog organizatora igre Vladimira Tomića, srednjeg vanjskog, od koga sve polazi, koji je motor i najveća opasnost njihove momčadi. Ako to kvalitetno riješimo onda su nam šanse velike.

Uglavnom tko od vas dvojice sutra bude u glavnoj roli, vjerujemo da će pružiti dobru partiju i da u tom segmentu doprinos ne bi trebao izostati!

Ja se iskreno nadam da će tako i biti.

Što poručiti ljubuškim ljubiteljima rukometa, što mogu očekivati?

Mogu im poručiti da kao i uvijek budu naš osmi igrač. Mladi smo, treba nam njihova podrška. Pozivam sve Ljubušake da u subotu u 20 sati dođu u Gradsku športsku dvoranu, na rukometni derbi, mi ćemo im se svojim zalaganjem, borbenošću i željom znati odužiti. Incident iz Gračanice svakako trebamo zaboraviti, on je iza nas, u subotu moramo težiti da sve prođe u duhu fair play-a. Svakako, želim poručiti da se svi ponašamo u sportskom duhu, neka sve proteče u fer i korektnom ponašanju, kako igrači na terenu, tako i navijači na tribinama. Neka se nakon ove utakmice priča samo o sportu.

 
index Instagram400x230 youtube