Sportske novosti: Izviđač iz Ljubuškog u Gračanici preživio "pakao"

Sedmerostruki rukometni prvak BiH Izviđač iz Ljubuškog, veliki rasadnik rukometnih talenata koji je imao na nedavnom Europskom prvenstvu 14-oricu igrača koji su branili boje Hrvatske i BiH očito nije dobro došao u svojoj Domovini BiH, pišu sportske novosti.

Na krilima svoje mladosti, još jednog juniorskog naraštaja, Izviđač je u četvrtfinalu kupa BiH u Ljubuškom u rukometnom nadmetanju pobjedio favoriziranu Gračanicu 29:21.

No, u Gračanici je mlade Ljubušake dočekao pravi "pakao", strahovit pritisak iz gledališta i suđenje kakvo se može vidjeti samo u BiH.

U jednom trenutku, pred sam kraj utakmice, domaći je igrač Adnan Tufekčić nokautirao mladog igrača Izviđača Jozinovića, a suci Edin Kulović i Vedad Šaklajić iz Sarajeva su ga isključili, uz ovacije domaće publike kao da je nacionalni heroj, ali i da bi ublažili uzavrelu atmosferu, i Miloša Kosa kod gostiju koji je samo odgurnuo suparničkog igrača Tomića da bi zaštitio svog suigrača.

Dvije i pol minute prije kraja utakmice, nevjerojatno, Izviđač je ostao samo s vratarom i dvojicom igrača na parketu. Domaći su imali sedmerac. No, hrvatski kadetski reprezentativac Matej Mandić obranio ga je, a u napadu je Milan Vukšić u igri dvojice protiv petorice zabio pogodak. Domaći su pobijedili 22:15, no momčad Izviđača prošla je sva iskušenja i uz pogrdna skandiranja "Cigani, cigani" napustila parket u Gračanici.

Protiv Izviđača je na utakmici dosuđeno 9 sedmeraca, a Ljubušaci su bili i 22 minute s igračem manje na parketu.

Ako Rukometni savez BiH ne reagira žurno i ne prekine lakrdiju u kojoj se uz blagolsov "mešetara" iz klubova i sudačke organizacije pretvara rukometno natjecanje, ono će izgubiti svaki smisao.

 
index Instagram400x230 youtube