Košarkaši Ljubuškog pružili dobar otpor favoriziranom Studentu iz Mostara

Današnjom utakmicom, koja se odigrala u Gradskoj športskoj dvorani Ljubuški, između HKK Ljubuški i SKK Student iz Mostara započeo je proljetni dio sezone u Ligi KS HB.

Mostarci su u Ljubuški došli kao favoriti s drugog mjesta na prvenstvenoj ljestvici, a valja istaći da su se ova dva suparnika sastala u prvom kolu lige, te da su košarkaši iz Mostara uvjerljivo slavili rezultatom 84:59.

Treba istaći da je na početaku utakmice odano priznanje Kobe (Bean) Bryantu, najvećem košarkašu svih vremena, koji je preminuo u tragičnoj nesreći. Košarkaši su se sjetili lika i djela trgično preminulog sportaša istekom (24) sekunde u prvom napadu na utakmici, te istekom (8) sekundi prijenosa lopte preko centra u drugom napadu.

Svakako, velika pohvala za obje ekipe, koji su odali počast košarkašu koji je nosio broj 24, a u čast njega i ova gesta na utakmici Lige Herceg-Bosne.

Domaći košarkaši su u prvoj i većim dijelom u drugoj četvrtini pružili dobar otpora favoriziranoj ekipi Studenta.

Ljubušaci su održavali kakav-takav priključak zahvaljućući Stipi Dugandžiću, kadetskom reprezentativcu Hrvatske, koji je Ljubušake držao u igri, a pogotovo u prvoj četvrtini utakmice.

Do poluvremena Dugandžić je postigao trinaest koševa, a gosti su imali prednost 43:30.

Treću četvrtinu domaći košarkaši su odigrali izvrsno i dobali taj dio utakmice rezultatom 22:21.

Posljednja četvrtina završila bez pobjednika 22:22, a gosti iz Mostarasu slavili konačnu pobjedu rezultatom 85:73.

Ljubušake je predvodio Stipe Dugandžić s (33) koša, a Luka Vasilj i Manteo Barbarić su ubacili po sedam koševa. Goste iz Mostara je predvodio Mario Barbarić s (22) poena, a Ivo Mikulić je bio precizan četrnaest puta.

STATISTIKA S UTAKMICE

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 02 Veljača 2020 22:46
 
index Instagram400x230 youtube