Tomić: Kazao sam da ću ‘pojesti diplomu’, ako Hrstić ne postane igrač...

Danas je u Sportskoj dvorani u Ljubuškom organiziran doček srebrenim rukometašima. Rukometne reprezentativce Hrvatske iz Ljubuškog Josipa Šarca, Davida Mandića i Mateja Hrstića dočekalo je preko dvije tisuće navijača u tamošnjoj sportskoj dvorani.

Dvorana je bila premala za sve one koji su htjeli sudjelovati u dočeku pa je veliki broj ljudi ostao izvan dvorane.

Portal Hercegovina.in danas je razgovarao sa Slavenom Tomićem, bivšim rukometašem Izviđača, te trenerom rukometa u Školi rukometa Izviđač.

Slaven je kao trener mlađih selekcija trenirao Davida Mandića i Mateja Hrstića od samih početaka do seniorskog staža.

Zahvaljujemo se na ustupljenom vremenu. Možete li našim čitateljima reći da li je povećano zanimanje za upis u Vašu školu rukometa tijekom i nakon ovog Europskog prvenstva?

“Već uoči početka prvenstva porastao je interes za upis djece u školu rukometa, a kako je prvenstvo odmicalo upisano je gotovo 30 nove djece u našu školu rukometa”, kazao je na početku razgovora Slaven Tomić.

Koliko Škola rukometa HMRK Izviđač broji članova i koje su uzrasne kategorije?

“Škola broji skoro 300 djece, a imamo sve kategorije od juniora do minića (2011/2012 i mlađe). Ukupno 7 kategorija”.

Da li je vaša škola rukometa sudjelovala u današnjem programu povodom dolaska rukometaša Hrvatske?

“Sve selekcije naše škole rukometa su danas bile nazočne obilježavanju dočeka rukometaša, bez posebne uloge ali s velikim ponosom”.

Davida Mandića i Mateja Hrstića ste trenirali od njihovih prvih rukometnih koraka, pa sve do seniora. Možete li našim čitateljima kazati kakvi su David i Matej bili kao polaznici Škole rukometa Izviđač-a?

“Matej i David su bili kvalitetna djeca, dobro odgojena i znali su uvijek prihvatiti savjet i zadatke, naravno rukometne koje su uvijek bez pogovora izvršavali”, kazao je Slaven Tomić o rukometašima koji su ponikli u ovoj školi rukometa.

Da li su David i Matej odskakali od svojih vršnjaka?

“Odskakali su u tom segmentu od svojih vršnjaka, te je to bio jedan od preduvjeta da postanu kvalitetni sportaši. Jednom, prije 10 godina, da ostale polaznike rukometne škole motiviram na trening u šali sam rekao da ću “pojesti diplomu”, ako Hrstić ne postane igrač…”

Da li trenutno u klubu vidite nekog tko bi moga biti uspješan rukometaš? Imate li možda kakav recept za uspjeh?

“Danas Izviđač ima dosta kvalitete u mlađim kategorijama, ali preduvjet za uspjeh jest samo red, rad i disciplina. Zbog toga su David i Matej uspjeli…”

Poslijednja izmjena danaUtorak, 28 Siječanj 2020 14:58
 
index Instagram400x230 youtube