Majstorović: Formula uspjeha Izviđača je rad s mladima


Prva velika zvijezda ljubuškog rukometa Ivan Majstorović u programu Radija Ljubuški komentirao je fenomen ljubuškog rukometa.

Komentirajući svoje rukometne početke rekao je: "U naše vrijeme je sve bilo čisti entuzijazam, bilo je jako teško, trenirali smo u neadekvatnim uvjetima, nije bilo sustavnog rada kao danas".

"Svaki put kada bih došao u Ljubuški pratio bih rukomet, pogledao bi nove klince, popričao sa trenerima“.

„Formula uspjeha Izviđača je rad s mladima,mislim da ubuduće treba dati još više akcenta na to, pojačati naobrazbu trenera, to je jedina formula uspjeha uz naravno, održavanje platforme prve ekipe. Uz ove postojeće talente koje imamo dopuniti ekipu i sa igračima iz regije kao što je to bio ranije slučaj sa Terzićem, braćom Burić“.

Osvrnuo se i na nastup reprezentacije Hrvatske na Europskom prvenstvu.

„Drago mi je da smo već osigurali četvrto mjesto, želim da naprave iskorak i da to potvrde medaljom, iako će biti jako teško to napraviti jer su ostale malo jače ekipe.„

„Rukomet koji sam ja igrao nije isti kao ovaj dana, usporedba bi bila kao da usporedite nijemi film sa ovima koje imamo danas. Sad je to sve više dinamika, sve je više ubrzano, promijenila su se pravila, igra je evoluirala. Ostao je isti naboj, entuzijazam, želja za igrom to dosta i krasi naše mladiće koji idu igrati u svijet.„

 
index Instagram400x230 youtube